5 načina štampe majica

Back to Blog
Category: Sublimacija blog Comments: 0

5 načina štampe majica

5 načina štampe majica

Započnite Vaš biznis štampe majica kako treba – sa termo presom. Velika prednost je niska cena u odnosu na mnoge druge tehnike, a pritom pruža mnogo načina za dekorisajne majica. Uključujući jednostavnije i naprednije opcije, izdvojićemo za vas 5 načina štampe majica pomoću sublimacije.

1. Sublimacija
2. Veo materijal
3. Liberty
4. Kater folije
5. Amblemi i zakrpe

1. SUBLIMACIJA

Listu ćemo započeti sa standardnom sublimacijom, koja je odlična opcija za štampanje majica jer uspomoć sublimacionog štampača, i termo prese omogućava visokokvalitetan i dugotrajan otisak, i sve to uz veoma nisku cenu.

Sublimacija takođe omogućava štampanje slike u punom koloru, sa izuzetno oštrim detaljima i glatkim prelazima boja, što je idealno za dizajniranje unikatnih i atraktivnih majica. Osim toga, veoma je otporna na pranje i habanje, što znači da će otisak na vašim majicama ostati svež i živopisan čak i nakon velikog broja pranja.

Jedna od najvećih prednosti, koja sublimaciju izdvaja od raznih mnogih drugih tehnika je neizmerno velik asortiman proizvoda, koji raste iz dana u dan.

Zbog svih ovih prednosti, sublimacija je postala popularna metoda za štampanje majica i pruža široke mogućnost personalizacije i izražavanje kreativnosti za sve one koji žele da se bave ovim poslom.

Dakle, prednosti sublimacije su sledeće:
1. Jake i intenzivne boje
2. Niska cena
3. Nemoguće osetiti pri dodiru
4. Otporna na pranje
5. Širok asortiman proizvoda

Kako štampati majice? Sublimaciona štampa

2. VEO MATERIJAL

Za ovu tehniku se takođe koristi prethodno pomenuta oprema u vidu sublimacionog štampača i termo prese, ali sa dodatkom od veo materijala.

Međutim, dve stavke izdvajaju ovu tehniku štampe od prethodne:
1. Štampa na tamnijim podlogama, koja nije moguća klasičnom sublimacijom zbog nedostatka bele boje
2. Fina, meka tekstura preko površine odštampane slike

Bez obzira na boju i tip tkanine veo materijal će vam omogućiti kvalitetnu štampu, sa lepim efektom na dodir.

Veo materijal

3. LIBERTY PAPIR

Liberty papiri dodatno produbljuju priču o sublimaciji na majicama tamnijih boja. Međutim, za razliku od veo materijala, ovi papiri pružaju deblju teksturu prilikom dodira.

Liberty papiri dolaze sa različitim tipovima tekstura:
701 – Elastična, meka i tanka
901 – Hrapava, debela, neprozirna
902 – Sjajna, nalik satenu
903 – Meka, netkana

Takođe, njihova primena je mnogo šira od veo materijala, jer se mogu koristiti  i na debljim i tvrđim materijalima poput dukseva, uniformi, kačketa i slično.

Svi papiri iz ove kolekcije su veoma postojani i kvalitetni. Boja im se neće isprati ili izbledeti, već će ostati jarka i intenzivna nakon velikog broja pranja, dokle god se prate uputstva iz priručnika za korišćenje.

Smatramo da je interesantna opcija za sve koji žele da pomoću sublimacije prošire tip majica koje nude u svom asortimanu, i time se izdvoje iz konkurencije!

Za razliku od Veo materijala, svi Liberty papiri se idealno kombinuju uz kater, jer je pomoću ove mašine moguće na ovim papirima seći slova, logoe, željene oblike i slično!

Liberty papiri

4. FOLIJE

Folije su jedan od najpopularnijih materijal za štampu majica i dresova, jer pružaju bezbroj različitih površina, boja i tekstura. Postoje sjajne, šljokičave, matirane… Jednostavan su način za naglašavanje bitnih delova dizajna.
Takođe, folije ne zahtevaju nikakvu štampu! Međutim, sa folijama zahteva jedan dodatni deo opreme za štampu, a to je kater.  Više o radu sa katerom možete pročitati ovde.

Prednosti štampe folija na majice:
1. Rad sa vinil folijama omogućava veliku fleksibilnost i personalizaciju. Ove folije dolaze u različitim bojama, teksturama i efektima, što omogućava kreativnost u dizajniranju majica. Takođe, mogu se lako kombinovati više boja i efekata na jednoj majici, što daje neprevaziđenu mogućnost personalizacije.
2. Folije omogućavaju izuzetnu preciznost i detaljnost u štampanju. Veoma su tanke i fleksibilne, što omogućava precizno prenošenje dizajna na majicu bez gubitka detalja na ivicama.
3. Izuzetno su dugotrajne i otporne na habanje. Nakon štampe i prenosa na majicu, vinil folije zadržavaju svoj izgled i kvalitet čak i nakon velikog broja pranja.
4. Cene ovih folija su pristupačne, a postupak štampe je jednostavan i ne zahteva skupu opremu.

Kako seći folije?

5. AMBLEMI I ZAKRPE

Amblemi su još jedan način personalizacije pomoću sublimacione štampe. Napravljeni su od specijalnog poliesterskog materijala, koji svojim sastavom podseća na mešavinu tekstila i plastike, i veoma je čvrst i debeo.

Dolaze u različitim oblicima poput kruga, pravougaonika, elipse i mogu imati prišivenu ivicu…

1. Personalizacija: Amblemi  omogućavaju pojedincima da prilagode majice i izraze svoj jedinstveni stil. Bilo da je u pitanju logo omiljenog benda, emblem sportskog tima ili lični dizajn, amblemi pružaju beskrajne mogućnosti za personalizaciju.

2. Univerzalnost: amblemi se lako mogu prikačiti na bilo koju majicu, kaput, uniformu, kapu, što ih čini univerzalnim izborom za prilagođavanje odeće. Mogu se postaviti na prednju stranu, zadnju stranu, rukave ili čak okovratnik, što omogućava pojedincima da budu kreativni i eksperimentišu sa različitim pozicijama.

3. Izdržljivost: amblemi su obično napravljene od izdržljivih materijala što ih čini dugotrajnim. Za razliku od štampanih dizajna koji mogu izbledeti ili se raspasti tokom vremena, amblemi mogu izdržati redovno nošenje i pranje, čime se osigurava da dizajn ostane netaknut duže vreme.

4. Recikliranje i održivost: Amblemi pružaju odličnu priliku za recikliranje starih ili iznošenih majica. Umesto da ih bacite, amblemi se mogu koristiti da prekriju fleke, rupe ili jednostavno dodaju nov izgled, čime se produžava vek trajanja odevnog predmeta

5. Ekonomičnost: amblemi su pristupačan način za osvežavanje ili poboljšanje izgleda majica. Umesto da kupujete potpuno nove majice, amblemi se mogu koristiti da transformišu postojeće stare majice, čime se štedi novac.

Bez obzira da li želite da ponovo iskoristite staru opremu ili da poboljšate novu, amblemi i zakrpe su idealno rešenje!

Amblemi i zakrpe

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to Blog