Kako da krenem sa štampom majica?

Back to Blog
Category: Saznaj kako Comments: 0

Kako da krenem sa štampom majica?

Postoji mnoštvo razloga za započinjanje sopstvenog biznisa, i ne postoji bolja vrsta od biznisa štampe majica uspomoć termo prese!

Posebno za ovaj biznis spremili smo za Vas Termo Presu 40x50cm! Ova presa pored standardne štampe na prednjem delu majice nudi i štampu na unutrašnjem delu majice ispod kragne u istom potezu! Idealna je za sve one koji žele da na svoje majice ostave sopstveni pečat u vidu logoa, ili štampe na etiketama!

U ovom blogu ćemo detaljnije obraditi ovu temu, i nadamo se ubediti Vas zašto je štampa majica toliko dobra ideja za sopstveni biznis.

Zašto da krenem sa štampom majica?

Zašto da krenem sa štampom majica?
Sloboda je naravno jedna od glavnih prednosti. Postajete sam svoj gazda. Možete da započnete sopstveni brend. Imate punu umetničku kontrolu nad vašim biznisom. Možete sve raditi samostalno, bez zaposlenih.

Korišćenje termo prese za pravljenje majica je sasvim logičan korak, jer nećete više trošiti novac na tuđu uslugu štampe. Pored toga, kvalitet će biti konstantan, i biće u Vašim rukama. Nećete morati da se oslanjate na tuđe znanje.

Sama termo presa je pristupačna. Ne zauzima mnogo prostora, i jednostavna je za korišćenje. Šta Vam je više potrebno?!

Koncept štampe na majice je takođe veoma jednostavan. Odštampate sliku, isečete je, ispečete i počnete sa prodajom! Nema preteranih komplikacija.

Kvalitet majica koje se proizvode ovom metodom je isti kao i kod majica koje vidite u radnjama. A najbolji deo je što ih možete raditi iz komfora Vašeg sopstvenog doma. Takođe ne morate da trošite previše materijala, jer možete da pravite majice po porudžbini, što znači da nema potrebe za odvajanjem prostora za višak robe.

Koja je oprema potrebna?

Za ovaj biznis od glavne opreme biće Vam potrebni termo presa i štampač.

U zavisnosti od Vaših potreba ta oprema će se razlikovati. Napravili smo poseban članak za Vas koji će Vam pomoći pri odabiru grejne prese. Pročitajte Kako odabrati pravu termo presu?

Olakšajte sebi izbor sa Mincom paketima!
U Mincom ponudi takođe možete pronaći i pakete, koji obuhvataju sve što Vam je potrebno da započnete ovaj posao, po odličnoj ceni. Možete pronaći pakete za sublimacionu, dtf štampu, vinile i još mnogo toga.

Pored prese biće Vam potreban i štampač, koji će se razlikovati u zavisnosti od tehnike
štampe za koju se opredelite.

Međutim, pre nego što investirate u opremu naša preporuka je da se obratite stručnjacima koji će Vam dati savet oko odabira adekvatne opreme. Na svu sreću Mincom Vam uvek stoji na raspolaganju, i rado će Vam pomoći oko svih dilema koje imate iz ove oblasti!

Još jedan savet bi bio da ne štedite na kvalitetu majica. Loš kvalitet će uticati na odluku kupca da ponovo kupi od vas. Razmotrite i o kroju majica, i ponudite Vašim klijentima izbor između strukiranih i širih majica, kragnama na V i O izrez, kao i o različitim sastavima majica. Neki ljudi možda preferiraju više elastina, dok neki žele 100% pamuk!

Koja metoda štampe je za mene?

Za početak bi trebali da razmotrite između 4 tehnike štampe, a to su sublimaciona, DTF, DTG i sito štampa. Svaka od ovih tehnika ima određene prednosti i mane.

1. Sublimacionu štampa – za veliku većinu ovo je najbolja početna metoda, iz 3 glavna razloga, a to su:
1. Najniža ulazna cena
2. Ne zahteva nikakvo održavanje
3. Pored tkanine nudi štampu na veoma raznovrsnom asortimanu proizvoda (šolje, flaše, privesci, peškiri, kačketi, olovke, puzzle, akril, keramika, metal, staklo, drvo…). Ono što je najbolje od svega je što se taj asortiman širi iz dana u dan, i ne zahteva od Vas kupovinu novog štampača ili papira za štampu!

Boje u sublimaciji su jake i njihov kvalitet je izuzetno postojan, a odštampani dizajnovi se ne osete pod rukom! Boja se neće isprati ni nakon velikog broja pranja, niti će doći do pucanja ili slamanja dizajnova jer se boja direktno vezuje za podlogu.

Glavni problem sublimacione štampe nalazi se u tome što ona nema belu boju, te je ograničena na štampu na belim proizvodima.

Međutim, uspomoć određene opreme i sublimacija nudi štampu na crnim majicama. Ta oprema može biti u vidu:
1. Katera i vinil folija – Pročitajte više o ovoj opremi.
2. Veo materijala – Pročitajte više o ovom materijalu.

Savetujemo da pogledate Paket Sublimacionih Papira za Crne i Bele majice kako biste videli sve dostupne vinile i folije za štampu na majicama.

Ovaj tekst preuzet je sa www.mincom.co.rs

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to Blog