Koji tip katera odabrati?

Back to Blog
Category: Sublimacija blog Tags: , Comments: One Comment

Koji tip katera odabrati?

Čemu služi kater?

Kater je digitalna mašina čija je osnovna namena sečenje nalepnica, folija, vinila, ukrašavanje majica, pravljenje pozivnica, čestitki itd.
Svaki kater ima jedinstvene prednosti koje Vam mogu pomoći da odaberete odgovarajuću baš za Vas.

Te prednosti mogu biti u vidu:
• tipova materijala koje možete seći
• maksimalne dimenzije materijala za sečenje
• preciznosti
• brzine sečenja
• podešavanja pozicije oštrice pre sečenja (da li ima automatsku konturu ili ne)
• glasnoće prilikom rada
• softvera koji dolazi uz njega
• načina povezivanja
• dimenzije same mašine
• operativnog sistema koji su podržani

Vaš krajnji cilj je da izaberete sistem sa pravom kombinacijom prednosti za Vašu predviđenu svrhu. U nastavku možete saznati više o svakom tipu katera koje možete pronaći u našoj prodavnici.

Kateri koje nudimo su:
Kater 450 sa Automatskom Konturom – Max. širina sečenja: 36cm
• Kater 750 sa Automatskom Konturom – Max. širina sečenja: 63cm
• Kater 1350 sa Automatskom Konturom –  Max. širina sečenja: 126cm

Svi kateri iz ove linije su vrhunskog kvaliteta i zadovoljiće sve prethodno navedene kriterijume. Mogućnosti sečenja su im bezbrojne. Ovi kateri seku papire, nalepnice, vinil folije, muflon nalepnice, kartone pa čak i kožu!
Svi ovi kateri su veoma precizni, sa mehaničkom preciznosti od samo 0.1mm i takođe veoma su tihi prilikom rada. Sadrže opciju automatske konture, što znači da nije potrebno ručno podešavati oštricu na sve 4 oznake za sečenja, čime se dosta skraćuje proces pripreme za sečenje. Povezivanje je u vidu USB-a, što omogućava najvišu moguću sigurnost. Podržani su kako na Windows tako i na Mac OS operativnim sistemima. Takođe dolaze sa izuzetnim SignMaster softverom za kreiranje i obradu vektorskih oblika!

Šta želim da pravim?

Prva stvar koju treba da se zapitate prilikom odabira katera je koji tip proizvoda želite da pravite?

Ako želite da se bavite stvarima iz sveta hobija, kao što su pravljenje nalepnica, pravljenje dekoracija za prozore i zidove, sečenje vinila, ukrašavanje majica i slično, nema potrebe za ogromnim ulaganjima. Ovi kateri će bez ikakvih problema pokriti sve Vaše potrebe!

Kao što znate sublimaciona štampa nema belu boju, te je ograničena na štampu na belim podlogama. Međutim, posedovanjem katera i određenih tipova papira, poput onih iz naše Liberty Subli Print linije, otvara se mogućnost štampe i na crnim majicama! Ovi papiri osim što otvaraju novo polje u sublimaciji pružaju i predivan efekat kako vizuelno, tako i pri dodiru, tako da su izuzetno pogodni i za majice drugih boja, uključujući i bele! Taj efekat je drugačiji u zavisnosti od tipa papira za koji se opredelite. A kako bi Vam pomogli da se odlučite, pripremili smo za Vas specijalni Startni Paket Sublimacionih Papira za Crne i Bele Majice, koji obuhvata sve ove papire, kao i neke dodatne papire kojima ćete moći da proširite tip posla i naravno oduševite Vaše klijente!

Eto nečega što treba uzeti za razmatranje!

Koja mi je dimenzija potrebna?

Kada razmišljate o dimenzijama katera koji Vam je potreban, uzmite u obzir da su samolepljive folije fabrički u rolnama od 63cm (što je idealno za Kater 750), a folije u tekstil rolnama do 50cm. Međutim, pošto su kateri sve češći komad opreme, proizvođači su počeli da prave rolne i u dimenzijama širine do 30cm. Međutim, zahtevniji korisnici koji seku na velike tiraže i zahtevaju profesionalni kvalitet bi svakako trebali da uzmu u obzir Kater 1350. A svim hobistima i firmama koje rade sa manjim tiražima biće sasvim dovoljan Kater 450 koji je pogodan za rad u manjim dimenzijama širine do 36cm.

Ovaj tekst preuzet je sa www.mincom.co.rs

Share this post

Comment (1)

  • NAFTA USA CA MX Reply

    I am very impressed. I found a lot of informative stuff in your article. Keep it up. Excellent JOB Thx!.

    3. октобар 2021. at 18:05

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to Blog