Top 5 grešaka prilikom pečenja

Back to Blog
Category: Sublimacija blog Comments: 0

Top 5 grešaka prilikom pečenja

Top 5 Grešaka prilikom pečenja

Kada je u pitanju prenos boje prilikom pečenja, preciznost i pažnja posvećena detaljima su od ključne važnosti. Želite da osigurate da svaki predmet koji kreirate ostavi kvalitetan i trajan prenos. Da bismo vam pomogli da postignete izuzetne rezultate, sastavili smo listu od 5 najčešćih grešaka koje treba izbegavati prilikom pečenja proizvoda u štampi.

1. Pogrešni parametri pečenja
2. Nepravilna primena pritiska
3. Nepravilno postavljanje proizvoda
4. Neadekvatno zagrevanje prese
5. Pogrešna tehnika skidanja materijala

1. Pogrešni parametri pečenja
Jedan od najvažnijih faktora u toplotnom štampanju je unošenje i održavanje precizne temperature. Ako to ne obezbedite, može doći do raznih problema prilikom prenosa boje sa papira na proizvod. Korišćenje kvalitetne termo prese čiji grejač ravnomerno raspodeljuje pritisak po površini grejne ploče je ključan za održavanje kontrole temperature. Sve termo prese iz Mincom-ove ponude će baš to i osigurati.
Još jedan savet za održavanje bio bi zagrevanje sunđera prese pre pečenja proizvoda. Ovaj korak osiguraće da i gornja i donja strana prese adekvatno zagreju, i omogućiće jednak prenos boje na vašu podlogu!

2. Nepravilna primena pritiska
Primena premalo ili previše pritiska prilikom pečenja može uništiti vaš prenos toplote. Neadekvatan pritisak dovodi do nepotpunog prenosa dizajna, dok prekomerni pritisak može izazvati zamućenost ili žutu boju preko čitavog dizajna. Prilagodite podešavanja toplotne presovanja prema priručniku od dobavljača kako biste postigli optimalni pritisak.

Kada zagrevate odeću sa šavovima ili dugmadima, trebalo bi da koristite određene dodatke kako biste bili sigurni da se ova područja izbegla, jer remete ravnomernu raspodelu toplote i pritiska.
U ovom slučaju koristite sunđer za toplotnu presovanje da biste omogućili da šavovi i dugmad utonu, podlogu za toplotno pritiskanje da biste podigli oblast za štampanje. Koju dodatnu opremu koristite zavisi od vrste prenosa koju koristite, pa obavezno pre toga proverite uputstva za rukovanje.

3. Nepravilno postavljanje proizvoda
Precizno pozicioniranje vašeg dizajna na odeći je ključno. Neusklađeni otisci ili otisci van centra mogu umanjiti ukupan izgled i profesionalnost gotovog proizvoda. Odvojite vreme da pravilno izmerite i poravnate svoj dizajn pre toplotnog pritiskanja.

Da biste saznali više o pravilnom postavljanju dizajna na majice razmislite o investiranju u laser ili lenjir za pozicioniranje majica. A za poslove velikog obima, razmislite o ulaganju u sistem laserskog poravnanja kako bi savršeno postavljanje bilo dosledno na svakom odevnom predmetu.

4. Neadekvatno zagrevanje prese
Prethodno zagrevanje, odnosno zagrevanje same prese pre štampe često se zanemaruje, ali je od suštinskog značaja za uklanjanje nabora i vlage iz papira. Zanemarivanje ovog koraka može dovesti do lošeg prenosa boje na podlogu, što dovodi do ljuštenja ili bledenja transfera. Osim zagrevanja prese, pre štampe je preporučljivo prethodno zagrejati odeću nekoliko sekundi pre nanošenja transfera.

5. Pogrešna tehnika skidanja materijala
Tehnika skidanja papira ili folija varira od materijala do materijala. Nekima je potrebno vruće skidanje, dok je drugima potrebno hladno ili mlako skidanje. Nepoštovanje odgovarajućih uputstava za skidanja može dovesti do gužvanja i cepanja materijala ili neuspešnog prenosa.

1. Uverite se da pratite uputstva za pečenje za svaki tip prenosa da biste izbegli probleme sa prenosom.
2. Prethodno na par sekundi presujte svoju odeću kako biste uklonili vlagu ili bore koje mogu uticati na prenos.
3. I za kraj, ulaganje u pouzdanu termo presu je od velikog značaja, kako bi se osiguralo da temperatura i pritisak budu adekvatni, i otisak kvalitetan prilikom svakog pečenja.
4. Izuzetno je važno da nađete pouzdanog partnera, koji daje dobru tehničku i postprodajnu podršku, kako biste mogli da se konsultujete sa njima za sve potencijalne poteškoće.

 

Share this post

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to Blog